PERQUÈ CORREM DARRERE DEL CONEIXEMENT, SENSE OBTENIR LA SAVIESA ?
La qüestió que proposo, forma part la branca filosòfica d'epistemologia.
Deriva del grec episteme que significa coneixement, i el sufix "lògia" significa "estudiar". Aquest àmbit s'ocupa d'adquirir el coneixement, de saber més enllà.
La pregunta ens diu bastant, ni tan sols necessitem saber la seva resposta.
Ho podem relacionar en l'època el que ens trobem actualment, podem veure com la societat obtén el coneixement mitjançant l'internet", la font principal d'informació d'ara en dia, davant de qualsevol dubte que tenim.
El problema és que no mostrem interès a adquirir la saviesa, amb la nostra intel·ligència o experiències pròpies, per aprendre i buscar respostes als nostres dubtes que ens fem al llarg de la nostra vida. No podem viure tinguen la mínima resposta buscada d'una pàgina web, del contrari hem de ser raonables per aconseguir la veritat.
El sentit o lògica que té aquesta qüestió és que, hem de tenir el coneixement pel nostre bé, i no només saber-lo i deixar-ho córrer, sinó aprendre correctament el que hem après.
Michael Lynch és un dels filòsofs que tracte el tema d'aquesta pregunta.
Ell defensa i explica que certament la veritat té molta importància a la nostra vida personal.
Ara us preguntareu quina relació té amb la qüestió, perquè correm darrere del coneixement, sense obtenir la saviesa?, amb el que diu Lynch, és fàcil d'entendre, bàsicament és que hem d'acostumar-nos en obtenir o buscar la veritat pura i no satisfer-nos en fonts poc confiables, perquè com diu el filòsof no podem viure sense la certesa.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada