EL COS HUMÀ ÉS TAN FRÀGIL COM EL VIDRE?


Wenkai Chen

                                                                                    

  La qüestió pertany l'ètica i metafísica sobre la filosofia. La fragilitat del cos pot ser causada per diversos aspectes, per exemple el problema mèdic, responsabilitat personal o el moral individual. El problema del cos és realment tan fràgil com vidre, podria incloure l'anàlisi de la naturalesa fonamental de la realitat d'una substància o la identitat personal.


  La fragilitat pot manifestar-se tant en una substància com en el cos humà. ¿És igual el nivell de fragilitat quan es trenca una substància que quan es fa mal al cos humà? Estic explorant un aspecte significatiu de la relació entre el cos humà i el vidre en relació amb la fragilitat. Considero que hi ha similituds entre el cos humà i el vidre en la seva fragilitat, ja que ambdós són fàcils de fer mal. No obstant això, un punt essencial és que no reaccionen de la mateixa manera quan es trenquen; simplement, una substància, quan es trenca i cau a terra, ja està trencada i no es pot utilitzar. En canvi, la fragilitat del cos humà pot ser causada tant per la lluita física com per paraules ofensives (insults). Finalment, tots dos tenen la mateixa influència en el sentit que no es pot desfer el dany; una vegada fet mal, és una acció passada, i no es pot retrocedir el temps per desfer allò que ja ha passat.  


Montaigne va reflexionar sobre la fragilitat del cos humà en relació amb la malaltia, l'envelliment i la mort. Va recercar com les persones estan exposades a una sèrie de perills que fan que la vida humana sigui precària.

Levinas va desenvolupar una ètica de la responsabilitat i la trobada amb l'altre. Va explorar la fragilitat de la condició humana en relació amb els altres.

Arendt va abordar la fragilitat de la condició humana a la seva obra "La condició humana". En aquest llibre, va explorar com la fragilitat la finitud dels éssers humans influeixen en la seva experiència al món.


Comentaris