ÉS LA FELICITAT UNA IL·LUSIÓ EFÍMERA A CAUSA DE LA FRAGILITAT?




Júlia Coll Martí




La pregunta filosòfica és la felicitat una il·lusió efímera a causa de la fragilitat, pertany a dues branques de la filosofia, la metafísica i l'estètica. 

Per començar la metafísica perquè és la branca de la filosofia que estudia qüestions relacionades amb què és que existeixi alguna cosa i quins tipus d'existència hi ha, inclosos conceptes abstractes com és la felicitat en el cas d'aquesta pregunta.

A més a més, també crec que pertany a la branca de l'estètica perquè a part d'estudiar l'entorn de la qüestió de l'essència i la percepció de la bellesa, també analitza l'experiència estètica, és a dir, com percebem, sentim i experimentem, que això es relaciona en com podem sentir o percebre la felicitat.


Amb aquesta pregunta tracto de relacionar i qüestionar si la felicitat és un sentiment que no és per sempre o infinita a conseqüència de la fragilitat. 

La importància de plantejar-se aquesta pregunta filosòfica és si la felicitat em perdurarà per sempre o simplement és perquè la nostra mentalitat, té la debilitat de fer-nos sentir la necessitat de ser feliços per poder continuar endavant per aconseguir tenir una validació.


Aristòtil considera que la felicitat és obtenir tots els béns, al llarg de la vida (salut, riquesa, coneixement, amics…) que condueixen a la perfecció de la naturalesa humana i millora la vida humana.

A més a més, Aristòtil utilitzava una frase, "la verdadera felicitat consisteix a fer el bé". Amb aquesta frase intentava expressar que no hi ha cap altre camí per assolir el benestar que fer el bé.



Comentaris