ÉS LA MENT LA FRAGILITAT DE TOT ÉSSER HUMÀ?


                                                                                                      

                                                                             Laia Plana Pujol


  1. La qüestió que proposo és ètica, ja que la foto té una relació directe sobre els pensaments de tot ésser humà i el dany que provoquen aquests  pensaments constants.


  1. El que tracto de qüestionar és el fet del patiment que poden arribar a causar els pensaments en les persones, les angoixes, les malalties mentals i tot el que poden arribar a provocar un sobre pensament o uns simples comentaris. Parlo de patiment i no de dolor ja que com va dir l'autor Buda "el dolor és inevitable però el patiment és opcional" i amb aquesta frase és refereix a que el dolor el pots experimentar al primer moment d'una discussió però el patiment te'l provoques tu mateix al repetir en el teu cap el que ha fet sentir-te aquest dolor, i per això estic parlant de patiment. Moltes vegades la ment acaba guanyant el teu sentiment, en el sentit que t'acabes destrossant pel que la teva ment diu. La fragilitat que tenen els éssers humans a qualsevol comentari, una mirada, o una simple decepció, que et pots provocar a tu mateix o et poden provocar persones externes. Amb aquesta il·lustració vull representar el desesperament que sent una persona quan veu que no pot fer-li front als seus pensaments negatius, i com l'afecten en ells. En certa part la posició de les cames arronsades i els braços al cap indica la "por" en els pensaments negatius.


  1. JOAN-CARLES MÈLICH

Joan-Mèlich, és un filòsof, que fa una reflexió clara de com afecta la fragilitat en el teu estat psicològic. Ell defensa que la gent que renuncia a la seva fragilitat, poden ser feliços, però no ho són de manera humana, ja que és una felicitat que passa pel sotmetiment de l'altre. També esmenta una posició davant la fragilitat molt semblant a la meva, pel fet que comenta que la fragilitat és un gran problema per la nostra ment, però quan aconsegueixes superar aquests problemes la felicitat predomina molt més temps en el teu estat d'ànim, perquè és una felicitat molt més humana.


Comentaris