QUÈ ÉS LA VIDA?




XInyi Chen 


La pregunta plantejada està relacionada amb les branques de la filosofia, concretament la metafísica i l'epistemologia. La metafísica intenta explicar l'existència de la vida que no es pot definir a través de la ciència. L'epistemologia aborda la qüestió de què és la vida des d'una perspectiva filosòfica. 

Intento plantejar la raó per la qual hem pogut viure en aquest món al llarg de la nostra extensa vida. Ens enfrontem a molts reptes diferents en les diverses etapes de la nostra existència, i aquests són inevitables. A més, aquestes experiències també creixen amb nosaltres. Hem de fer-hi front amb optimisme, fins i tot quan ens trobem en situacions difícils de resoldre. Sovint, podem sentir que no veiem cap solució al nostre futur i experimentar una profunda depressió en aquests moments. Per tant, hem de parar de seguir i respirar-nos per no sentir moltes pressions i ajustar la nostra mentalitat. D'aquesta manera, ja veuràs que les coses es resoldran de manera positiva. És pràcticament com cada tardor, les fulles dels arbres cauen, però a la primavera següent, les fulles tornen a créixer. Això ens mostra que tots ens trobarem amb situacions que ens poden confondre, però sempre que pensem de manera seriosa i amb calma, trobarem finalment la resposta.


Seneca és un filòsof estoic de l'antiga Roma que va escriure sobre la inevitabilitat del sofriment i com enfrontar-se a les dificultats amb serenitat i resiliència. Friedrich Nietzsche va abordar la idea de l'etern retorn i va considerar les dificultats i els desafiaments com a part inherent de la vida. La seva obra "Així parlà Zaratustra" explora temes relacionats amb la superació i el sentit de la vida. Albert Camus va abordar la idea de l'absurditat de la vida i com enfrontar-se a les dificultats sense caure en el desesper.











Comentaris