?

                                                            
                                                                                                                                       Sergi Vilà


1- He fet aquesta foto, perquè per mi la llibertat va més enllà d'una llibertat física i per, per tant, tant estar lligat de mans i peus. La llibertat o la no llibertat pot no tenir barreres físiques sinó morals, ètiques i legals.

2- Aquesta pregunta la situo en la branca de l'antropologia filosòfica que es pregunta sobre l'essència de la naturalesa  i la condició humana. El fet de ser lliure o no és una característica o condició humana que l'afectarà amb la seva relació en l'entorn tant cultural com natural. La pregunta  és l'ésser humà lliure?, és una qüestió filosòfica que tracta sobre la naturalesa de la llibertat humana. Aquesta pregunta es pot entendre de maneres diferents i si retrocedim en l'evolució històrica cada etapa i cada any la podíem debatre i respondre de diverses maneres. 


3- L'interès que li trobo en aquesta pregunta és que cal reflexionar si realment som tan lliures com ens pensem o potser estem en una societat que ens té controlats. Les decisions que prenem són lliures o estem influenciats per estereotips, prejudicis o en realitat fem i decidir el que nosaltres volem i per tan som lliures?


4-Personalment crec, que no som totalment lliures  perquè   la societat ens posa unes normes i unes lleis  que cal seguir, A més a més  cadascú té la seva pròpia ètica que li limita la seva pròpia llibertat, però a la vegada és necessari que hi hagi aquestes normes i aquesta ètica perquè si no seríem animals salvatges. Però aquestes normes són tan estrictes que fan que no siguem lliures?  Vull pensar que la majoria de les persones tenen la seva pròpia ètica que limita més la llibertat que no pas les lleis. Així doncs, aquest ésser ètic per mi és lliure. Però, per altre banda, segur que hi ha qui considera la seva llibertat limitada i que, per tant, no pot fer ni decidir el que vol per aquestes lleis més que no pas per la seva ètica. Per tant, ens podríem qüestionar: és doncs l'home un ésser bo per naturalesa?




Comentaris