Com ens fa sentir la grandiositat dels rascacels davant la nostra pròpia petitesa?
2. Perquè heu il·lustrat així la vostra qüestió ?
Perquè aquesta imatge reflexa lo petits que els humans som en comparació dels edificis i això és una metàfora i reflexe lo petits que som els humans en referencia a tot el món.
3. Indica a quina area pertany aquesta pregunta filosofica ?
Pertany al grup de la filosofia de l'existència. Això vol dir que parla dels nostres sentiments i de com veiem la nostra petitesa en comparació amb coses tan grans i imponents. També toca temes sobre com ens relacionem amb el món que ens envolta, com ens afecta l'arquitectura i la natura en la nostra vida diària.
4. Expliqueu quin interès té la vostra qüestió filosòfica ?
Aquesta qüestió és interessant perquè ens fa pensar en com els gratacels, amb la seva grandiositat, ens fan sentir petits en comparació, generant emocions com admiració o intimidació. Ens convida a reflexionar sobre el nostre lloc en un món on la tecnologia i el progrés sovint ens superen. També ens fa qüestionar com la societat valora la grandesa i com això afecta la nostra autoestima o visió del món.
5. Expliqueu com respondre vosaltres a la pregunta filosòfica fent-ne una consideració raonada ?
La grandiositat dels gratacels ens pot fer sentir petits o insignificants, com si fóssim una part molt petita d'un món enorme. Alhora, poden despertar admiració i una sensació de sorpresa davant el que som capaços de construir. També pot fer-nos pensar en com d'infinit és l'univers i com de limitats som nosaltres, tant en mida com en poder. Aquest contrast entre la seva grandesa i la nostra petitesa pot fer-nos sentir humils o, fins i tot, una mica aclaparats.
Grau Planagumà Portugal
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada