COM PODEM ESTAR SEGURS QUE EL TEMPS EXISTEIX?


                       Núria Casadevall 


1) He escollit aquesta imatge perquè el rellotge és una manera visual que tenim per veure com passa el temps, però que en realitat no podem veure el temps en si. Només percebem els canvis en el nostre voltant com la sorra que cau o les agulles que es mouen. 


2) Aquesta pregunta pertany a l'àrea de la metafísica que és la branca de la filosofia que traca sobre la naturalesa de la realitat o del temps, i la pregunta plantejada es basa en això. Ens preguntem si el temps existeix independentment de nosaltres o si només el notem a través dels canvis en el món.


3) Aquesta pregunta és interessant, ja que el temps és una cosa que afecta a tothom, però, tot i això, ningú el pot veure ni tocar-lo. És una part fonamental de la nostra vida, però, què és realment? Aquesta pregunta ens ajuda a reflexionar sobre si el temps és una il·lusió o una part essencial de l'univers.


4) Jo diria que tot i que no podem veure el temps com una cosa física, sí que en percebem els efectes en els objectes i en nosaltres mateixos. Els rellotges i el moviment ens mostren que el temps passa, però també podem considerar que és una construcció de la nostra ment per donar sentit als canvis que observem. Per tant, tot i que el temps potser no és real en el sentit d'una cosa tangible, és una eina necessària.


Comentaris