Com saber si triem el camí correcte?


                                                                 Berta Colomer Roura 


He il·lustrat així la meva qüestió perquè hi ha dos camins per triar. Els dos camins són possibles, però tu en tries un i allà et pots trobar una cosa o l'altre. I a vegades és difícil escollir per quin anar.


Aquesta pregunta es basa en l'ètica perquè és la branca de la filosofia que se centra a dir què està bé o malament, el que és correcte o incorrecte. 

Reflexiona sobre les nostres accions. Formula preguntes per guiar les nostres decisions morals.


L'interès d'aquesta qüestió per a mi és que ara estem a batxillerat i haurem de decidir què volem estudiar i a on. Depèn del que triem es pot canviar la vida de moltes maneres diferents. Tant per bo com per dolent ens pot aportar experiències noves on aprendrem de la vida.


Jo respondria que no sempre és possible saber si estàs triant el camí correcte al moment de prendre la decisió. Tot i que podem mirar diferents criteris per saber quina seria la millor opció i augmentar la possibilitat d'escollir la correcta. Algun d'aquests criteris per exemple podrien ser els principis personals, la intuïció i l'experiència que tenim. Però al final viure l'experiència, tan bona com dolenta, ens pot dir si hem escollit bé.


Comentaris