Els altres ens poden conèixer millor que no pas nosaltres mateixos?

Ot Guinart Coma


1. Expliqueu per què heu il·lustrat així la vostra qüestió (mín. 2 línies).

He il·lustrat aquesta idea així perquè crec que reflecteix perfectament el que es vol transmetre: com els altres ens poden veure d'una manera diferent de com ens veiem nosaltres mateixos. La percepció d'un tercer pot estar encertada en certs aspectes.


2. Indiqueu a quina àrea de la filosofia pertany i justifiqueu-ho (mín 3 línies).

Aquesta pregunta filosòfica pertany a més d'una àrea de la filosofia. Pertany, en primer lloc, a l'antropologia humana, ja que tracta la identitat humana i com ens relacionem. També pertany a l'epistemologia perquè investiga el coneixement propi i dels altres.


3. Expliqueu quin interès té la vostra qüestió filosòfica (mín. 3 línies).

La meva pregunta filosòfica busca el límit de l'autoconeixement personal i fins a quin punt coneixem els altres. És interessant perquè tracta com la percepció externa pot veure coses que nosaltres no, sigui per falta la nostra falta d'objectivitat o perquè volem evitar veure-les. 


4. Expliqueu com respondríeu vosaltres a la pregunta filosòfica fent-ne una consideració raonada (mín. 5 línies).

La veritat és que aquesta pregunta filosòfica, com moltes d'altres, no té respostes correctes o incorrectes, ja que tot depèn de com la interpretem. Personalment, crec que en certs aspectes els altres ens poden conèixer millor que nosaltres mateixos, ja que des d'una percepció externa poden veure i captar coses que nosaltres ignorem. Tot i això, en la majoria dels àmbits que aborden el coneixement propi, els que millor ens coneixem som nosaltres mateixos. Això és, bàsicament, perquè som els únics que sabem realment què volem, creiem i pensem.



Comentaris