LA MANCA DE CONFIANÇA ET PORTARÀ SEMPRE A TROBAR UNA MANERA DE NO GUANYAR?


                                                                                                                         Anna Vegas Corominas


La frase descriu una situació en què diverses nadadores estan a punt de saltar a la piscina, totes estan en les mateixes condicions pel que fa a preparació física, però el que realment importa no són només els entrenaments previs. La diferència clau és la confiança personal que cada una d'elles ha desenvolupat. Aquella que tingui una millor confiança serà la que tindrà més probabilitats d'assolir el seu millor rendiment.


Pertany a l'àrea de l'antropologia, ja que aquesta disciplina estudia la naturalesa i condició humana, incloent-hi aspectes com la percepció de nosaltres mateixos, la confiança personal i com ens relacionem amb el nostre entorn cultural i natural. Busca combinar els coneixements de diverses ciències per definir i comprendre què és l'ésser humà, d'on prové, què el fa especial i quin és el sentit de la vida.


Aquestes idees fan que la qüestió de la confiança sigui una de les més importants per a les persones, ja que afecta directament com actuem i prenem decisions. Quan tanquem els ulls i reflexionem sobre com ens veiem a nosaltres mateixos, ens adonem que ens frena i que també ens dona força per aconseguir els nostres objectius.


Jo respondria que la falta de confiança té un paper molt important en el resultat de les nostres accions, ja que afecta com veiem els problemes i la nostra capacitat per superar-los. Quan no confiem en nosaltres mateixos, sovint ens fem obstacles mentals que fan més difícil tenir èxit, perquè veiem qualsevol dificultat com una prova de la nostra debilitat. La confiança, en canvi, ens ajuda a enfrontar els reptes d'una manera més positiva. Tot i això, crec que tenir massa confiança també pot ser perillós, perquè ens pot fer ignorar els problemes reals. Per tant, és important trobar un bon equilibri, on la confiança ens ajudi, però sense fer-nos perdre de vista les dificultats que hem de superar.



Comentaris