PODEM TROBAR LA FELICITAT EN ELS MOMENTS SENZILLS?



Lilya El Masnaoui

1. He triat aquesta imatge perquè simbolitza la idea que la felicitat es pot trobar en els moments més simples. En el meu cas, el gos estirat a l'herba gaudint d'un moment de tranquil·litat en plena nit, representa com un instant de pau, per més habitual que sigui pot transmetre una sensació de benestar. Tot i que és un moment senzill, demostra molt bé el tema de la pregunta que és si podem ser feliços a través d'aquests petits moments del dia a dia.

2. Aquesta pregunta pertany a la filosofia de la felicitat i a la filosofia de la vida quotidiana ja que explora com trobem la felicitat en les experiències diàries i si necessitem grans esdeveniments per ser feliços o si podem experimentar felicitat i alegria en moments simples com una passejada amb el gos durant la nit.

3. Penso que aquesta pregunta és interessant perquè en la vida actual sovint busquem la felicitat en grans metes o en l'assoliment d'objectius ambiciosos oblidant que els petits moments poden aportar una gran satisfacció. Reflexionar sobre això ens ajuda a veure si estem valorant prou aquests instants senzills que encara que passem per alt poden tenir un impacte positiu en el nostre benestar emocional.

4. Responent a la pregunta, crec que sí que podem trobar la felicitat en els moments senzills. No sempre és necessari que els moments feliços siguin grans o excepcionals de fet la majoria del nostre temps està format per experiències quotidianes i aprendre a gaudir-ne pot ser la clau per trobar una felicitat més constant i duradora. En el cas de la meva foto, el passeig amb el gos i la tranquil·litat de la nit em recorden que la felicitat es pot manifestar en aquests moments tranquils i senzills si som capaços de parar-nos i apreciar-los.

Comentaris