Què és més important, allò que percebem amb els sentits o allò que pensem en la ment?


                                                                      Sara Muñoz Ramos



  1. He creat així la meva qüestió perquè he reflexionat sobre la importància que tenen els nostres actes en el dia a dia. Cada vegada que prenem una decisió, ens preguntem si ho fem pensant en les conseqüències o deixant-nos guiar per les nostres emocions. 

Aquesta diferència entre el que sentim i el que pensem ens fa reflexionar sobre com influeix cada cosa en les nostres accions. 

Explorar aquesta qüestió ens pot ajudar a entendre millor què és més important per nosaltres, allò que percebem, o allò que senti, i per què?


  1. La qüestió plantejada pertany a l'àmbit de l'epistemologia, ja que aquesta branca de la filosofia s'ocupa de l'estudi del coneixement, de com el coneixem. En aquest cas, s'estaria estudiant d'on ve el nostre coneixement, com les nostres percepcions afecten la manera en què formem idees i creences, i fins a quin punt aquestes són fiables per entendre el món que ens envolta. Aquesta exploració és important perquè ens ajuda a saber si les nostres decisions es basen en fets concrets o en impressions personals, la qual cosa pot influir molt en les nostres experiències i en com ens relacionem amb els altres.


  1. Penso que aquesta qüestió té molt interès, ja que la societat no es para a pensar de quina manera prenen les seves decisions. 

Ens fa reflexionar sobre com es formen les nostres idees i creences, si es basen més en el que experimentem directament o en la nostra capacitat de raonar. Aquesta qüestió és clau per entendre el coneixement de cadascú i la realitat.

  1. Per respondre a la pregunta filosòfica de si és més important allò que percebem amb els sentits o allò que pensem en la ment, diria que les dues coses són importants, però en diferents situacions.

Els sentits, com la vista, l'oïda i el tacte, ens permeten connectar amb el món que ens envolta. Sense ells, no podríem experimentar la bellesa d'un paisatge o gaudir de la música. Per tant, el que percebem amb els sentits és essencial per viure i aprendre noves coses. 

D'altra banda, pensar ens ajuda a analitzar molta de la informació que rebem. Ens permet reflexionar sobre les experiències, resoldre problemes i prendre decisions. A vegades, les emocions poden influir en les nostres percepcions, i el pensament ens ajuda a veure les coses amb més claredat.

En resum, tant el que percebem amb els sentits com el que pensem són importants, i la clau és trobar un equilibri entre les dues coses per prendre les millors decisions.


Comentaris