Què vol dir ser ciutadà d'un estat?



                                                                   Paula Larrull Luque


Punt 1: He il·lustrat així la meva qüestió perquè el concepte de ser ciutadà està relacionat amb els drets civils i polítics que l'estat ofereix a una persona dintre d'aquest i els deures que té la persona com a ciutadana de l'estat per complir, ja que sense els drets aquesta persona no estaria protegida i amb els deures compleix amb el compromís que té cap a l'Estat.


Punt 2: Aquesta pregunta pertany a l'àrea de la filosofia que es diu filosofia política, aquesta es basa en qüestionar sobre la justificació i els límits del control governamental dels individus i molts altres problemes relacionats amb el poder polític, és a dir, qüestiona aspectes de la política. En aquest cas, jo l'he classificat a dintre d'aquesta àrea perquè crec que el concepte de ciutadania té molta relació amb la política, ja que els ciutadans som les persones que formem un estat, però de vegades no sabem el que significa ser-ho. 


Punt 3: El meu interès en aquesta qüestió filosòfica està relacionat amb la optativa que he començat a cursar aquest any, la qual es diu "Ciutadania, política i dret". En aquesta, el primer tema que hem començat a estudiar parla sobre el concepte de la ciutadania i la seva evolució, i el fet que em va cridar molt la atenció és que totes les persones utilitzem aquesta paraula sense saber realment que significa ser ciutadà d'un estat, per això, formulant aquesta pregunta he pogut descobrir gràcies a l'assignatura la definició d'aquest fet. 


Punt 4: Jo respondria a aquesta pregunta començant per separar dos conceptes diferents però relacionats al mateix temps, els quals són la ciutadania i el ciutadà. La ciutadania és un estatus reconegut a una persona per ser membre d'un estat i expressa un vincle entre aquest i el ciutadà, i per tant, un ciutadà és l'habitant d'un estat on les lleis li protegeixen els seus drets civils i polítics, és a dir, els quals li permeten tenir una llibertat individual davant els problemes que pot tenir amb la llei, alhora que té deures recíprocs amb aquest estat com: obeir les lleis del país, contribuir a les despeses i defensar el país en cas d'atac. Així que, ser ciutadà d'un estat vol dir tenir uns drets bàsics i necessaris com a persona i uns deures en compromís amb l'estat que ofereix tot el que té al seu abast perquè els ciutadans tinguin unes bones condicions de vida.




Comentaris